Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

comité 4 mei Wieringen

De dodenherdenking op 4 mei 2021 was voor iedereen online te volgen via twee livestreams. Een voor de herdenkingsbijeenkomst in de Hippolytuskerk en een voor de herdenking op begraafplaats Zandburen.

Burgemeester Rian van Dam sprak namens de gemeente Hollands Kroon. Het comité 4 mei Wieringen ontstak een kaars voor alle slachtoffers die tijdens de oorlog op het grondgebied van Wieringen zijn gevallen, met medewerking van kaarsenaanstekers Janneke Ham en Rosalie Raasveld. Ralph Hania speelde op de vleugel.

Bij de graven van de geallieerden op begraafplaats Zandburen zorgde het comité 4 mei Wieringen samen met Dick Doornik namens de veteranencontactgroep Wieringen en trompettist Dirk Bak, voor een waardige herdenkingsceremonie. De ceremonie op de begraafplaats startte rond 19.55 uur.

Link herdenkingsbijeenkomst Hippolytuskerk of plak onderstaande link in browser:
https://www.youtube.com/watch?v=cQNQMOuavqk

Link herdenkingsceremonie begraafplaats Zandburen of plak de volgende link in browser: https://twitter.com/CeesMeeldijk?s=08

Vanwege de coronamaatregelen werd de herdenkingsbijeenkomst zonder publiek gehouden.

Namens Comité 4 mei Wieringen, Cees Meeldijk.

Graf Marten Pieter Snoodijk

Graf Marten Pieter Snoodijk

comité 4 mei Wieringen & Historische vereniging Wieringen

Via deze website van de Historische Vereniging Wieringen kunt u binnenkort het laatste nieuws volgen over het 4 mei comité Wieringen.

Het past binnen het idee om de geschiedenis van Wieringen levend te houden, iets wat beide verenigingen gemeen hebben.

Dit jaar is de dodenherdenking op 4 mei vanaf 19:00 uitsluitend online te volgen. Via de stream die op de website van de Historische Vereniging van Wieringen komt te staan, kunt u het programma thuis bijwonen. Door de corona maatregelen mag er geen publiek bij.

Het 4 mei comité heeft een programma gemaakt. De burgermeester houdt een toespraak in de grote kerk en kinderen uit groep 8 steken kaarsen aan en noemen de namen op van de gevallenen tijdens de oorlog hier op Wieringen. Veteranen leggen kransen op de begraafplaats Zandburen.

Namens het Comité 4 mei Wieringen, Cees Meeldijk.