Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Wieringer Woordenboek door Dirk Lont Pzn. is UITVERKOCHT.

Op donderdag 26 november 2015 presenteerde de Historische Vereniging Wieringen het door Dirk Lont Pzn. geschreven Wieringer Woordenboek. De presentatie voor leden vond plaats in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a te Den Oever. Deze avond werd omlijst door muziek, film en sprekers van Wieringer bodem.

Het 'Wierings' is een dialect, geen taal en wordt, ondanks veelal dezelfde uitspraak, op verschillende manieren geschreven. Over de schrijfwijze zijn de meningen tot op heden verdeeld. De vereniging heeft als doelstelling om het Wierings met alles wat er op en aan hangt te blijven koesteren en bewaren en geeft daarom, in de wetenschap dat het niet compleet is maar gemaakt door iemand die nog een echte Wieringer is, met veel plezier dit Wieringer woordenboek uit.

In het boek is tevens een lijst met bijnamen opgenomen. In een gemeenschap waar veel dezelfde namen voorkwamen had je al gauw een bijnaam te pakken. Daarnaast is het boek aangevuld met leuke, humoristische verhalen.

Inhoud boek: 8300 woorden en een tiental bijzondere verhalen.
Formaat en omslag: A4 met harde kaft met afbeelding Kees Ruiter (Ruter) van Oosterklief
Aantal bladzijden: 206
Prijs boek: € 18.50

Naar de webshop...

Het Wieringer Woordenboek is mede gerealiseerd dankzij de financiele bijdrage van Rotary Wieringerland en het Boekenfonds Elisabeth Grent / F.J.A.M. van der Helm te 's Gravenhage. Technische realisatie: Burghout  Design & Druk.