Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989


Over ons

De Historische Vereniging Wieringen maakt zichtbaar wat verborgen is in ons archief en bij leden. De vereniging vertelt het bijzondere verhaal over een voormalig eiland in de Zuiderzee; in het archief, tijdens bijeenkomsten, het magazine Op de Hòògte en door het uitgeven van een diversiteit aan historische boeken. De historische vereniging stelt zich ten doel de geschiedenis van het eiland Wieringen en de bewoners levend te houden door deze onder de aandacht te brengen en de kennis ervan te bevorderen.

De organisatie van de vereniging bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. In de vereniging werken diverse groepen aan publicaties en het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten. Leden kunnen aan de verschillende activiteiten deelnemen en hun stem laten horen tijdens de jaarvergadering.

Lid worden?

Kosten lidmaatschap: € 17,50 per jaar. Het lidmaatschap geldt voor een heel kalenderjaar. Geïnteresseerd? Ga naar lid worden om je aan te melden als lid of van de Historische Vereniging Wieringen.

Digitale archief

De Beeldbank vindt u in het digitale archief, met daarin diverse foto's. De objecten collectie, met o.a. schilderijen, land- en kadasterkaarten en profieltekeningen. De collectie boerderijen is bijna beschikbaar.

Bibliotheek

In de bibliotheek vindt u onder andere de inhoudsopgave van alle nummers van ons verenigingsblad Op de Hoogte en het foto archief gemeente Wieringen met onder andere foto’s van Wieringen en de Zuiderzeewerken.

Beeldbank

De foto van de maand vindt u in onze Beeldbank. Daarnaast vindt u in de Beeldbank links naar een aantal dia presentaties over Wieringen en haar inwoners. De Beeldbank is in samenwerking met ZBBS opgezet.

Archief commissie

Het archief is gevestigd in het woon-zorgcomplex Parkzicht, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef. Wanneer het archief is geopend vindt u in de Agenda.

Redactie commissie

De Redactie commissie verzorgt het verenigingsblad "Op de Hòògte". Het blad verschijnt minimaal viermaal per jaar. Een eventueel vijfde nummer, is een thema nummer met één specifiek onderwerp.

Bestuur

Hier vindt u de contact gegevens van de bestuursleden en hoe de vereniging tot stand is gekomen. De vereniging heeft tot doel het vastleggen en doorgeven van de lokale geschiedenis en is opgericht op 17 mei 1989.