Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Laatste archief openstelling in Atrium.Openstelling archief

Het archief is tweemaal per maand, met uitzondering van de zomermaanden, geopend voor belangstellenden in de historie van het voormalige Zuiderzee eiland Wieringen.

In het archief, bestaande uit ruim 20 kantoorkasten, een grote verzameling kranten, (oude) boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.

Buiten de vaste openstelling is het archief ook op afspraak te bezoeken. Wilt u het archief bezoeken? Neem dan contact met ons op via: archief@historischwieringen.nl

Archief gesloten

De Historische Vereniging Wieringen heeft naar aanleiding van alle recente berichtgeving met betrekking tot het coronavirus en de hierop gevolgde aanscherping van het regeringsbeleid, besloten om het archief tot 1 juni te sluiten. Dit besluit is genomen in verband met de gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor iedereen.

Expositie Tweede Wereldoorlog

De Expositie Tweede Wereldoorlog is in verband met het Coronavirus tot later bericht uitgesteld.

Locatie archief

Het archief: Parkzicht 4a, gevestigd in het woonzorgcomplex Parkzicht, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, Hippolytushoef. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.

Tot ziens in het archief op de 1e etage boven de bibliotheek van Woonzorgcomplex “Parkzicht”, ingang via de Beatrixstraat.

Archief commissie

Soms krijgt de vereniging een hele collectie uit bijvoorbeeld een erfenis aangeboden. Een mooi voorbeeld hiervan is de Collectie van Duin.

Beeldbank

In de beeldbank foto's van het voormalige eiland Wieringen, personen, evenementen en meer. De beeldbank is i.s.m ZBBS tot stand gekomen.

Webshop

In de webshop vindt u de uitgegeven boeken en genealogieën van diverse Wieringer families als Koorn, Wigbout, Takes, de Haan, Tijsen en meer.