Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Over ons

De Historische Vereniging Wieringen bestaat uit het bestuur en de diverse commissie. U vindt hier de jaarverslagen, links naar ons digitale archief, bibliotheek en beeldbank. Verder laat Over ons zien welke commissies er actief zijn binnen de Historische Vereniging Wieringen en welke personen hun medewerking verlenen.

Digitale archief

In ons digitaal archief vindt u links naar de Beeldbank met daarin diverse foto's. De objecten collectie, met o.a. schilderijen, land- en kadasterkaarten en profieltekeningen. De collectie boerderijen wordt momenteel aan gewerkt, slechts enkele zijn beschikbaar.

Bibliotheek

In de bibliotheek vindt u onder andere de inhoudsopgave van alle nummers van ons verenigingsblad Op de Hoogte en het foto archief gemeente Wieringen met onder andere foto’s van Wieringen en de Zuiderzeewerken.

Beeldbank

De foto van de maand vindt u in onze Beeldbank. Daarnaast vindt u in de Beeldbank links naar een aantal dia presentaties over Wieringen en haar inwoners.
De Beeldbank is in samenwerking met ZBBS opgezet.

Archief commissie

Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is gevestigd in het woon-zorgcomplex Parkzicht, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef. De openstelling van het archief kunt u lezen in de Agenda  In de maanden juni, juli en augustus is het archief gesloten.

Redactie commissie

De Redactie commissie verzorgt het verenigingsblad "Op de Hòògte". Het blad "Op de Hòògte" verschijnt minimaal viermaal per jaar. Een eventueel vijfde nummer, is een thema nummer met één specifiek onderwerp.


Bestuur

Hier vindt u de namen en contact gegevens van de bestuursleden en hoe de vereniging tot stand is gekomen. De vereniging heeft tot doel het vastleggen en doorgeven van de lokale geschiedenis. De Historische Vereniging Wieringen is opgericht op 17 mei 1989.