Historische Vereniging Wieringen

Opgericht 17 mei 1989

Nicolaaskerk - WesterlandKerstmiddag in de Nicolaaskerk

De middag is volgeboekt.

Zondagmiddag 16 december organiseert de Historische Vereniging Wieringen een kerstmiddag in de Nicolaaskerk in Westerland. Het programma bestaat uit een verhaal van vertelkunstenaar Simon de Haan, aangevuld met livemuziek.

Vanaf 15.00 uur is de kerk open. De aanvang van het programma is 15.30 uur, de afloop is rond 17.30 uur. Voor aanvang is er koffie met kerststol. Het programma wordt onderbroken door een pauze, waarin een glaasje glühwein wordt geserveerd. Na afloop worden de bezoekers getrakteerd op erwtensoep en roggebrood met spek in het dorpshuis naast de kerk.

Leden betalen € 10,-, niet leden € 15,-, inclusief de genoemde consumpties.

Kaarten kunt u bestellen bij Corrie Hagedoorn, Rasch, telefoon: 06-15669037 of per mail corriethuis@planet.nl. Na betaling ontvangt u een toegangsbewijs.

Wier rond Wieringen

Langs de oevers van het Marsdiep werd al sedert de middeleeuwen met name ten behoeve van het onderhoud van de (wier)dijken op wier gevist.

Wieringer tradities

Wieringen kende vele traditionele gebeurtenissen en gewoonten, als het Wieringer dialect, begrafenis en burenplicht.

Huisarts Goeje

Huisarts Jan Willem Goeje was de enige huisarts op het eiland. Hij woonde in Wijk C nummer 146. Zoals we in dit artikel zullen zien had hij heel veel taken.